Voor Wie

In de Amersfoortse wijk Vathorst werken huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en veel andere zorgverleners samen. In de samenwerkingsorganisatie Vathorst GEZond bundelen professionals en praktijken in de eerstelijns gezondheidszorg hun krachten. Wij zetten ons in om goede en toegankelijke zorg en hulpverlening te bieden voor alle bewoners in Vathorst.

Vathorst GEZond staat voor een integrale aanpak op wijkniveau, waarbij professionals vanuit een duurzame samenwerking proactief inhaken op de (toekomstige) gezondheidsproblemen bij hun patiënten.

Door Wie

Vathorst GEZond bestaat uit een aantal leden: Bestuur Jan Pier van Kooten (huisarts) Voorzitter Frans Fluitsma (huisarts) Penningmeester Harold Kneevel (huisarts) Felix van de Wissel (huisarts) Barbara Wachters (GZ psycholoog, psychologiepraktijk Vathorst ) Menno Werrie (fysiotherapeut FyZie)

Daarnaast is er een nauwe samenwerking met verschillende zorgverleners in de wijk: BENU apotheek, JGZ Amersfoort, SRO, wijkteam en de Dietheek Consultatiebureau. In wisselende samenstellingen zijn zij ook verbonden aan de projecten.

Projecten

Vathorst GEZond heeft de ambitie om de samenwerking binnen de eerste lijn te verbeteren. Door afspraken met elkaar te maken over de manier van doorverwijzen en een gezamenlijk behandelaanbod te generen.

Op een aantal terreinen zijn werkgroepen bezig om de de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

1) Overgewicht bij kinderen. 2) Burnout 3) Depressie 4) Sportblessures 5) Samenwerking wijkteam